keskiviikko 26. maaliskuuta 2008

Lucifer pehmoisen valon tuo

Suden askartelukerho kokoontui skeittihallilla, vähäisestä osaanottajamäärästä huolimatta tällä kertaa kasattiin Lucifer, pehmoisen valon tuova laatikko. Susi oli asiasta niin äimänkäkenä, ettei muistanut dokumentoida jokaista vaihetta ihan kuvaksi saakka. Noh, ekaks kuiteski otettiin Lucifer -pahvipoksi ja mattoveitsi toiseen käteen -> leikattiin laatikkoon pari reikää, toiselle puolelle iso, melkein koko sivun kokoinen reikä ja toiselle pieni, salamavalon pään mentävä kolo. Ison aukon tukkeeksi laitettiin sitten jotain valkoista, valoa läpi päästävää materiaalia; tällä kertaa sopivasti käsillä oli laminaattilattian alle menevää vaahtomuovimattoa. Sit vaan eka testikuva niin nähdään kuinkas vituralla ollaan.

No ei se paljoa pehmennelly, lisää tavaraa tarvittiin siis. Onneksi käsiin löytyi rulla alumiinifoliota ja jotain ihme grillivuokia. Niistä saatiin hyvää heijastuspintaa ja kätevä hajotin valolle. Folio kiinnitettiin jesseteipillä ja valoa hajottava grillivuoka saatiin sopivalle paikalleen ylijäämäpahvin suikaleilla ja jessellä.

Tässä vaiheessa Juge tuli hallille ja luuli tekeillä ollutta härpäkettä kertakäyttögrilliksi. Susi ei moisesta lannistunut, vaan iski maton aukon eteen, kaappasi Turistin sopivaksi uhriksi ja nappas pari testiruutua.

Ihan kelposta tuli, mutta laitettiin saman tien varmuuden vuoksi valoa syömään tuplakerros pohjamattoa. Viimeisteltiin homma vielä varta vasten raksakaupasta ostetulla mustalla jeesusteipillä.

Aika nättii tuli. Takana näkyy vielä kumilenkkipatentti pitämässä poksia kiinni salamassa. Siitä tuli suoraan sanottuna aika susi ja kaipaa vielä hieman tuunamista, niin kuin Japen kiesi. Mutta ei sitä heti joutanut, kun oli aika painostaa oskari seinälle.

Sinne se meni bäkki älliuuppina ja pisti vielä lisäks bäkki flipin sekä saman seinää potkien. Vähän oli Luciferi liian alhaalla kun jäi toi ruudun alaosa niin valoisaksi, mutta yllättävän hyvin se toimi skedekuvissakin noin pieneksi laatikoksi. Jos joku tätä lukeva ostaa vaikkapa valtavan taulutelkkarin, otamme mielellään pahvilaatikon vastaan.

1 kommentti:

kama kirjoitti...

great photos..oskari on kiva jätkä