lauantai 13. tammikuuta 2007

Menisisitkös Huittissiin?

Huittisten Meijeri on vuosisadan alkupuoliskolla valmistunut rakennushistoriallisesti mielenkiintoinen kokonaisuus. Pitävän todisteen siitä tarjoaa Huittisten kaupungin pyrkimys päästä siitä eroon. Yleispätevä sääntö suomalaisessa kaupunkisuunnittelussa on vähintäänkin raiskata jokainen hieno rakennus - joko muuttamalla se järkyttällä tavalla modernistiseksi tai sitten jyräämällä kaiken matalaksi modernistisen rakennuksen tieltä.

Ilmeisesti Huittinen ei ole vielä onnistunut kummassakaan, eikä kiinteistö kauppojakaan ole vielä solmittu. Siksi meijeri on yhä mielenkiintoinen myös sisäpuolelta - tila näet sulkee sisäänsä yhden viimeisistä aidoista suomalaisista skeittiluolista. Ja onhan se halli aito. Ei siitä epäilystäkään. Täynnä graffiteja, törröttäviä ruuveja, poikkinaisia dekkejä, reikäisiä kenkiä, tyhjiä spraykannuja, nopeasti ja halvalla kyhättyjä härveleitä eri materiaaleista sekä epäilyttäviä vanhoja nahkasohvia. Tila on sokkeloinen ja täynnä tolppia, lattia epätasainen eikä erillistä lämmitystä tainnut edes olla.


Siis täydellinen paikka hevareiden ja hippien tehdä smittejä kaaresta ikkunalautoihin.Suosittelen tutustumaan, ennen kuin kehitys pilaa ja vääristää taas kaiken.

2 kommenttia:

alpo kirjoitti...

Aikas idyllisen olonen paikka. Tulee kuvien perusteella hieman mieleen Lohjan halli, missä käytiin häppärin poppoolla keväällä. Tonne vois kyl mennä käymään, koskas Juho oot tän retken tehnyt?

Pepe kirjoitti...

Olipa joskus keväällä. Eli viime vuonna. Eipä kun hetki... oliko poijaat ees vielä armeijassa?

Mutta millon vaan lähden uudelleen, jos kyyti järjestyy.