tiistai 12. joulukuuta 2006

Ilmoja pitelee...

Juu. Suomalaisen smalltalkin ykkösaiheena on kautta aikojen ollut sääilmiöistä rupattelu. Nyt tuota jutunjuurta näyttäisi riittävän vähän harvasanaisimmillekin. Tuleeko talvi, ja jos tulee niin milloin?

Optimistisimmat on tietenkin sitä mieltä, että kyllähän se sieltä tulee. Onhan tuo talvi tullut aina ennenkin. Ja poikkeuksellisen paskaa talvisäätäkin on ollut kautta aikojen. Tilastojakin voidaan katsella niin pitkältä aikaväliltä, että siinä ei yhden talven poikkeuksellisen lämmin jakso ole kuin kärpäsen paska itämeressä. Mutta entäs sitten kun ne kärpäset paskoo sinne itämereen vuodesta toiseen? Ei se paska sieltä mihinkään katoa, kertyy vaan kertymistään ja kohta meillä on vuoria saaristossa.

Kyllä se talvi sieltä tulee vielä tänäkin vuotena, tai viimeistään ensivuoden puolella. Mutta mitäs sitten tehdään, kun ei tulekaan. Eipä leikitä lumilaudalla eikä pulkalla. Joulupukkikin vetää varmasti herneet nenään ja jää kaikkien pikku-kuluttajien lahjat tulematta. Sitten sitä vaan olla möllötellään ilman i-podia.

Itseäni harvemmin innostaa mikään kansalaisaktivismi ja muu hippeily. Tuntuu jotenkin aika turhalta lähteä yksikseen puskemaan tuulimyllyä vastaan, vai tässä tapauksessa kenties öljytornia. Samapa tuo, mutta täältä löytyy ihan kelpo infoa ja vaikuttamisen mahdollisuutta. Törmäyskurssilla taidetaan olla ihan joka tapauksessa, mutta jos kaikki painaisivat ihan pikkusen jarrua niin ei ihan täysillä ajella seinää päin.

Ilmaston lämpenemisen myötä voitaisiin tosin ajella päin seiniä ympäri vuoden myös täällä pohjoisen perukoilla. Palataan siis tuohon seinille ajeluun lähitulevaisuudessa enemmän.

Ei kommentteja: